قعسوراخ کردن ایجاد روزنه و سوراخ در گوش برای قرار دادن جواهرات و زینت آلات در آن است که در این فرایند به ندرت از بیهوشی یا داروهای بیحسکننده استفاده میشود. سوراخ کردن یک گوش یا هردو قرنها به عنوان بخشی از سنتها و آیینهای فرهنگی و مذهبی در میان برخی جوامع وجود داشته است که این روش به ویژه در مورد کودکان رایج بوده است. در این مقاله درباره سوراخ کردن گوش اطلاعات جالبی را برای شما آورده ایم. پس همراه ما در این مقاله از سایت خرید آنلاین طلا دازل باشید.
سوراخ کردن گوش چگونه است؟
گوش سوراخ کردن یا پیرسینگ گوش به معنای سوراخ کردن بخش های مختلف گوش مانند نرمه و غضروف برای قرار دادن جواهرات است. این یک عمل زیبایی ساده است که هم خانم ها و هم آقایان انجام می دهند. در گذشته، مشکلات بهداشتی در پیرسینگ گوش بیشتر بود، اما امروزه با استفاده از دستگاه های مخصوص، کیفیت پیرسینگ گوش بسیار بهتر شده است. از مهم ترین نکات سوراخ کردن گوش این است که تمام نکات بهداشتی رعایت شود تا از بروز مشکلات پیشگیری شود.

انواع پیرسینگ گوش
در این بخش به معرفی محبوبترین نقاط گوش میپردازیم که بسیاری از علاقهمندان به پیرسینگ که میخواهند روی این نقاط پیرسینگ نصب کنند باید نام آنها را بدانند.
- پیرسینگ فوروارد هلیکس ؛ Forward Helix
- پیرسینگ تراگوس ؛ Tragus
- پیرسینگ آنتی تراگوس ؛ Anti-tragus
- پیرسینگ کانچ ؛ Conch
- پیرسینگ کانچ داخلی ؛ Inner Conch
- پیرسینگ کانچ بیرونی ؛ Outer Conch
- پیرسینگ اینداستریال ؛ Industrial
- پیرسینگ اپر لوب / بالای نرمه ؛ High-Lobe
- پیرسینگ روک ؛ Rook
- پیرسینگ مید هلیکس گوش ؛ Mid-Helix
- پیرسینگ اسناگ ؛ Snug
- پیرسینگ اوربیتال ؛ Orbital
- بهترین سن سوراخ کردن گوش
هیچ محدودیت سنی قانونی برای انجام این کار وجود ندارد. اما به دلایل سلامتی و ایمنی، انجام این کار برای نوزادان و کودکان زیر 6 ماه توصیه نمیشود زیرا لاله گوش در این سنین بسیار کوچک است و احتمال عفونتهای شدید بالاتر است. همچنین سیستم ایمنی بدن نوزادان ضعیف است و ایجاد زخم میتواند خطر عفونت را افزایش دهد. به همین دلیل، پزشکان به والدین توصیه میکنند که تا 6 ماهگی، گوش کودک را سوراخ نکنند. بهترین زمان برای سوراخ کردن گوش زمانی است که خود کودک آمادگی این کار را داشته باشد. از نظر روانشناسی نیز سوراخ كردن گوش در كودكان باید به درخواست خود کودک باشد و خود کودک تقاضای انجام این کار را داشته باشد و با رضایت کامل او انجام شود.

روشهای سوراخ کردن گوش
پیرسینگ کردن با روش های مختلفی انجام میشود که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. کسی که قصد دارد گوش خود را سوراخ کند، بهتر است درباره هر روش کامل اطلاعات داشته باشد و بهترین روش را انتخاب کند. در ادامه این روشها را توضیح میدهیم.
1. استفاده از تفنگ گوش سوراخ کن: روش سوراخ كردن گوش با دستگاه توسط افراد متخصص انجام می شود. نحوه سوراخ کردن گوش با دستگاه به این صورت است که این تفنگ به صورت خودکار سوراخی در گوش ایجاد می کند و در همان لحظه گوشواره طلا را در آن قرار می دهد. این نحوه سوراخ کردن گوش سریع و دقیق است و به این دلیل بهترین راه انجام این کار است.
2. سوراخ کردن گوش با انژیوکت : در روش سوراخ کردن گوش با سوزن ، متخصص از یک سوزن توخالی استفاده می کند. او سوزن را در محل مورد نظر فرو می کند و سپس انواع مدل گوشواره طلا را از طرف دیگر سوزن وارد گوش می کند. گاهی نیز به جای سوزن از آنژیوکت استفاده می شود. گوشواره باید مدتی در گوش باقی بماند تا زخم بهبود یابد. نکته مهم این می باشد که به هیچ عنوان غیر از متخصص که قطعا آموزش پیرسینگ گوش با آنژیوکت را دیده است، گوش خود را به شخص دیگر نسپارید.
3. استفاده از دو سوزن: در این روش، متخصص ابتدا یک سوزن کوچک را وارد گوش می کند و سپس از طرف مقابل سوزن بزرگ تر یا آنژیوکت را در راستای سوزن کوچک فرو می برد. بعد سوزن کوچک را خارج می کند و گوشواره را جایگزین سوزن بزرگ تر می کند. همانند روش قبلی، گوشواره باید مدتی در گوش باقی بماند تا زخم بهبود یابد.
مراقبت های بعد از سوراخ کردن گوش
هر عملی که روی بدن انجام میشود، بعد از آن باید مراقبتهایی صورت بگیرد و پانچ گوش نیز همانند هر کار دیگری نیازمند مراقبتهای بعدی است که لازم است رعایت شوند تا باعث پیشگیری از عوارض سوراخ کردن گوش شود. در زیر چند توصیه برای مراقب کردن از گوش سوراخ شده آوردهایم.
– بعد از قرار دادن گوشواره یا شی زینتی در سوراخ گوش ، آن باید به مدت چند هفته (بسته به محل سوراخ) در جای خود باقی بماند تا سوراخ کاملاً التیام یابد. این زمان برای سوراخهای بخش غضروفی بیشتر است.

– برای پیشگیری از عفونت، در استفاده از گوشوارههای حاوی نیکل را اجتناب کنید. همچنین از مصرف خودسرانه الکل، آب اکسیژنه یا پمادهای آنتیبیوتیک که پوست را تحریک میکنند، خودداری نمایید.
– در زمان نظافت پیرسینگ، گوشواره را در سوراخ بچرخانید تا مانع گیر کردن و بسته شدن سوراخ شوید.
– هنگام عوض کردن لباس یا روسری سر کردن مراقب باشید که گوشواره کشیده نشود.
– مو خواب، روی گوش سوراخ شده نخوابید و تا زمان ترمیم پیرسینگ، از استفاده از اسپری یا ادکلن در اطراف آن خودداری کنید.
– برای چند روز بعد از پانچ گوش، از حمام کردن خودداری کنید. همچنین استخر و ورزشهای آبی را تا چند هفته انجام ندهید.
– قبل از تماس با گوشواره یا محل سوراخ، دستها را با آب و صابون بشویید و روبالشی خود را روزانه عوض کنید.
– اگر یک روز بعد از سوراخ کردن گوش، علائم عفونت مانند قرمز شدن و درد یا تورم ادامه داشت، به دکتر مراجعه کنید.
عوارض سوراخ کردن گوش
سوراخ کردن گوش در برخی مواقع ممکن است عوارضی داشته باشد. قبل از این کار، خطرات و عوارض آن را به دقت بررسی کنید و در با پزشک هم میتوانید مشورت کنید. در زیر برخی از عوارض پیرسینگ کردن گوش را ذکر میکنیم.

1.عکسالعملهای آلرژیک: بعضی جواهرات، مخصوصا نیکل، واکنشهای آلرژیک ایجاد میکنند.
2.عفونتهای پوستی: در برخی مواقع سوراخ کردن گوش به عفونت منجر میشود. عفونت میتواند به دلیل استفاده از ابزار آلوده یا رعایت نکردن بهداشت در طول فرآیند ترمیم زخم ایجاد شود. علایم عفونت گوش سوراخ شده تب، قرمزی، تورم اطراف محل سوراخ، درد و ترشحات زرد یا سبز با بوی بد است.
3.بیماریهای قابل انتقال از طریق خون: استفاده از وسایل آلوده میتواند به انتقال بیماریهایی مانند هپاتیت و HIV بینجامد.
4.پارگی و آسیب: جواهرات ممکن است به طور تصادفی گیر کرده و باعث پارگی گوش شوند که نیاز به درمان جراحی داشته باشد.
درمان عفونت گوش سوراخ شده
برای درمان عفونت گوش، روش ساده اما موثری هست که می تواند عفونت را به خوبی کنترل و درمان کنند. برای این کار ابتدا دستان خود را با آب و صابون بشویید تا از انتقال باکتری ها جلوگیری شود. محلول نمک گرم را آماده کنید (نصف قاشق چای خوری نمک در یک فنجان آب گرم) و با این محلول پنبه را آغشته کرده و به داخل گوش یا لاله گوش بمالید. این محلول ضدعفونی کننده است و به کاهش التهاب کمک می کند. بعد از این مرحله، محل را خوب خشک کنید. در نهایت، یک پماد آنتی بیوتیک محلی را بر روی محل عفونی بمالید تا عفونت را درمان کند. پماد تتراسایکلین و پماد جنتامایسین از بهترین پمادهای آنتی بیوتیک هستند.
جمع بندی
در این مقاله درباره پانچ گوش و عوارض سوراخ کردن گوش و راه های درمان آن صحبت کردیم. اگرچه انجام این کار رایج است، اما به دلیل درد و خطرات بهداشتی احتمالی توصیه نمیشود. میزان عوارض دقیق این روش هنوز مشخص نیست، اما هرگونه ایجاد سوراخ در بدن میتواند خطراتی برای سلامتی داشته باشد. به جای سوراخ شدن گوش، استفاده از گوشوارههای گیرهای یا چسبی گزینههای امنتری هستند.
دازل فراتر از درخششی عادی
گالری طلای دازل با سابقهای درخشان 30 ساله در عرصه فروش طلا و جواهر، گامی فراتر از یک طلافروشی معمولی برداشته و به نگین غرب تهران تبدیل شده است. این گالری با تلفیق ظرافت و هنر در طراحی و ارائه بینظیر زیورآلات، به ویژه گوشوارههای طلا، تجربهای منحصر به فرد را برای مشتریان خود رقم میزند.
گوشوارههای طلای دازل، در دنیایی از زیبایی و ظرافت، با هر سلیقهای همخوانی دارند. از درخشش کلاسیک طلای زرد تا نوای مدرن طلای سفید، از نگینهای ظریف و درخشان تا الماسهای خیرهکننده، گالری دازل گوشوارهای برای هر مناسبت و هر بانویی دارد.
اما آنچه گوشوارههای طلای دازل را از سایرین متمایز میکند، کیفیت بینظیر و طراحیهای منحصر به فرد آنهاست. دازل با بهرهگیری از مجربترین طراحان و هنرمندان، گوشوارههایی خلق میکند که در هر گوشهای از آن ظرافت و عشق به هنر متبلور شده است. می توانید تنوع گوشواره ها و سایر محصولات را در اینستاگرام گالری طلای دازل و پینترست دازل مشاهده کنید.
سوالات متداول
بعد از سوراخ گوش چه پمادی استفاده کنیم ؟
برای پاسخ به سوال برای بسته شدن سوراخ گوش چه کنیم باید بگوییم، پماد تتراسایکلین و پماد جنتامایسین از بهترین پمادهای آنتی بیوتیک برای درمان عفونت هستند.
چند روز بعد از سوراخ كردن گوش ميتوان گوشواره انداخت ؟
اگر نرمه گوش سوراخ شده باشد، پس از حدود 6 هفته می توانید از گوشواره استفاده کنید. اگر قسمت غضروفی گوش سوراخ شده باشد، باید حدود 12 هفته صبر کرد تا بتوان گوشواره ها را تعویض کرد. این فاصله زمانی لازم است تا زخم کامل ترمیم شود و خطر عفونت و سایر عوارض کاهش یابد.